Οι Ολυμπιονίκες: Εκτέλεση υπό πίεση

Χρειάζονται πολλές ιδιότητες για να είναι ένας Ολυμπιονίκης. Πάθος, αποφασιστικότητα, κίνητρο, δέσμευση, πειθαρχία και συνέπεια είναι μερικές από τις ιδιότητες. Μια σημαντική νοητική ικανότητα που μπορεί συχνά να αγνοηθεί στους Ολυμπιονίκες αθλητές είναι η διανοητική σκληρότητα.

Η ψυχική ανθεκτικότητα περιγράφεται ως η ικανότητα αντιμετώπισης της πίεσης, των αντιθέσεων και του στρες. Αφού ξοδεύουν μια ζωή κατάρτισης και τελειοποιούν τη μορφή για μια μοναδική ευκαιρία να συναγωνιστούν σε Ολυμπιακούς αγώνες, οι Ολύμπιοι μπορούν να αισθάνονται άνετα μια έντονη πίεση και άγχος όταν έρχεται χρόνος για την τελική τους απόδοση. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι αθλητές επιτυγχάνουν τα καλύτερα αποτελέσματα όταν έχουν μεγαλύτερη διανοητική αντοχή, όπως μετράται από κοινά χαρακτηριστικά.

Η ψυχική δύναμη και η συνειδητοποίηση επηρεάζουν πολλούς υποκείμενους μηχανισμούς που λειτουργούν σε συνδυασμό για να επιτύχουν μια επιτυχημένη νοοτροπία και αποτέλεσμα απόδοσης. Κάθε πρακτική και ανταγωνισμός ξεκινά με τον τρόπο που ένας αθλητής σκέφτεται και με ποιο τρόπο σκέπτεται η νοοτροπία του. Η ποιότητα των σκέψεών μας είναι κρίσιμη και μπορεί συχνά να αποδίδεται στην επιτυχία μας ή στις αδυναμίες μας.

Η ικανότητά του να ασκεί πιέσεις, όπως ο ανταγωνισμός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, περιλαμβάνει χρόνια συγκέντρωσης, αποφασιστικότητας και σταθερότητας μιας θετικής στάσης για να αποκτήσει πνευματική δύναμη. Ακριβώς όπως εξάσκηση φυσικών δεξιοτήτων, εξάσκηση πνευματικών δεξιοτήτων όπως η αντιμετώπιση του άγχους, αποτυχίες απόδοσης, κακές καιρικές συνθήκες ή κόπωση μπορεί να επηρεάσει την απόδοση. Η ποιότητα ενός Ολυμπίου που τους κάνει τόσο επιτυχείς είναι ότι ανεξάρτητα από τυχόν συνέπειες που τους απειλούν, στέκονται μπροστά στις αντιξοότητες και παραμένουν σίγουροι στις ικανότητές τους.

Η ψυχική αντοχή είναι μια ικανότητα που μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε αθλητής που μπορεί να βοηθήσει να επηρεάσει θετικά την απόδοση. Οι μελέτες που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο Staffordshire έδειξαν ότι οι αθλητές με υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης και ελέγχου ανέφεραν λιγότερη σωματική δυσφορία κατά τη διάρκεια του ανταγωνισμού και υψηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης από εκείνους που είχαν λιγότερη εμπιστοσύνη. Αυτά τα στοιχεία υποστηρίζουν τη σημασία της ψυχικής σκληρότητας για την απόδοση και πόσο σημαντικό είναι να πιστεύετε στον εαυτό σας και στις ικανότητές σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *