Άσκηση & Fitness

Η τακτική άσκηση, καθημερινά είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Βραχυπρόθεσμα, η άσκηση βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, ενισχύει τη διάθεση και βελτιώνει τον ύπνο. Μακροπρόθεσμα, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη, άνοιας, κατάθλιψης και πολλών καρκίνων.

 

Για ενήλικες όλων των ηλικιών

Τουλάχιστον 150 λεπτά μέτρια αερόβια άσκηση, όπως το γρήγορο περπάτημα ή 75 λεπτά αυστηρής άσκησης όπως το τρέξιμο (ή ένα ισοδύναμο μίγμα και των δύο) κάθε εβδομάδα. Είναι καλό να σπάσετε την άσκηση σε μικρότερες συνεδρίες, αρκεί το καθένα να διαρκεί τουλάχιστον 10 λεπτά.
Αντοχή-εκπαίδευση που λειτουργεί όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες-πόδια, ισχία, πλάτη, κοιλιά, στήθος, ώμους και τα χέρια-τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα. Η κατάρτιση δύναμης μπορεί να περιλαμβάνει την ανύψωση βαρών, χρησιμοποιώντας ζώνες αντοχής ή ασκήσεις όπως push-ups και sit-ups, στις οποίες το σωματικό σας βάρος παρέχει την αντίσταση.

 

Για εγκύους

Οι οδηγίες για την αερόβια άσκηση θεωρούνται ασφαλείς για τις περισσότερες έγκυες γυναίκες. Το CDC δεν κάνει καμία σύσταση για κατάρτιση δύναμης. Είναι καλή ιδέα να αναθεωρήσετε το σχέδιο άσκησής σας με το γιατρό σας.

 

Για παιδιά

Τουλάχιστον 60 λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα, τα περισσότερα από τα οποία πρέπει να αφιερωθούν στην αερόβια άσκηση. Τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν έντονη άσκηση και άσκηση δύναμης, όπως push-ups ή γυμναστική, σε τουλάχιστον τρεις ημέρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *