ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ

Η προπονητική είναι, από τη φύση της, ένα δυνητικά απομονωτικό επάγγελμα, όπου απαιτείται υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης, όπου οι ευαίσθητες καταστάσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με ευαισθησία και όπου μπορεί να υπάρχουν σύνθετες σχέσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ένας προπονητής μπορεί να αισθάνεται κάποιο άγχος όταν αντιμετωπίζει συνεχώς τέτοιου είδους ζητήματα και ταυτόχρονα αισθάνεται επίσης ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να τα διαχειριστεί – τελικά δεν είμαστε όλοι μοντέλα συναισθηματικής νοημοσύνης; Αυτός ο «ασφαλής χώρος» για να εξερευνήσετε, να αποκτήσετε διορατικότητα, να αναζητήσετε άλλες προοπτικές και να αισθανθείτε ότι υποστηρίζεστε και κατανοείτε μου φαίνεται αρκετά λογικό να επιδιώξω την Εποπτεία.

 

Συγκεκριμένα, η επιθυμία του προπονητή να διατηρήσει τη φρεσκάδα και το άνοιγμα ενός αρχάριου, ενώ παράλληλα να αποκτήσει μεγαλύτερη ευρωστία και ανθεκτικότητα ενάντια σε δύσκολες αποστολές. «Μιλάει για την ικανότητα του προπονητή και θα έλεγα ότι ένας καλός προϊστάμενος εκγύμνασης μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου. Η εποπτεία ενισχύει την αξιοπιστία και την εμπειρία των εσωτερικών και εξωτερικών προπονήσεων. Θεωρείται ως ένα «σύνθετο σύνολο δεξιοτήτων που έχει σημαντική αξία όσον αφορά την παροχή μιας ευκαιρίας για την αντανακλαστική πρακτική, τις εξελίξεις των γνώσεων και των νέων προοπτικών και τη διασφάλιση της παροχής καλής ποιότητας προγύμνασης.

 

Ουσιαστικά, η Εποπτεία προπόνησης δεν είναι απλώς η βελτίωση της απόδοσής μας ως προπονητες, αλλά και για εμάς, που βελτιώνουμε την ανταπόκρισή μας στην ίδια προπονητική απόδοση. Με άλλα λόγια, η επίβλεψη στην προγύμναση προσθέτει όχι μόνο στο πλαίσιο του προβληματισμού, αλλά και ως προς τη βελτίωση της ποιότητας αυτού του προβλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *