Τεστ Αερόβιας γυμναστικής σε ασθενείς με χρόνια οσφυαλγία στην μέση: Ποια είναι η καλύτερη δοκιμή;

– Σχεδιασμός μελέτης. Αυτή είναι μια τυχαία σύγκριση τριών δοκιμασιών άσκησης σε ένα δείγμα 30 ασθενών με χρόνιο πόνο στην μέση.

 

– Στόχοι. Για να προσδιοριστεί, συγκρίνοντας τρεις δοκιμές άσκησης, ποια δοκιμή αποδίδει την υψηλότερη κορυφή και την προβλεπόμενη κατανάλωση οξυγόνου σε ένα δείγμα ασθενών με χρόνιο πόνο οσφυαλγίας στην μέση.

 

– Περίληψη του φόντου δεδομένων. Λίγα είναι γνωστά για το επίπεδο αερόβιας καταλληλότητας σε ασθενείς με χρόνιο πόνο στην μέση, αν και πολλά προγράμματα αποκατάστασης τονίζουν την αερόβια άσκηση ως σημαντικό μέρος της θεραπείας τους. Η μέτρηση των επιπέδων αερόβιας ικανότητας σε αυτούς τους ασθενείς παραμένει πρόβλημα. Σε υγιή άτομα, οι υψηλότερες τιμές κατανάλωσης οξυγόνου προέρχονται από δοκιμές άσκησης που χρησιμοποιούν τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες. Για διάφορους λόγους, αυτό μπορεί να μην ισχύει σε ασθενείς με χρόνιο πόνο στην μέση.

 

– Μέθοδοι. Σε αυτή τη μελέτη, 30 συμμετέχοντες με χρόνιο πόνο χαμηλής οσφυίας πραγματοποίησαν τρεις δοκιμασίες μέγιστης σωματικής άσκησης περιορισμένες σε συμπτώματα: ένα διάδρομο, ένα εργονομικό μετρητή άνω άκρου και ένα εργονομικό ποδήλατο. Οι δοκιμές χορηγήθηκαν σε τυχαία σειρά. Ο καρδιακός ρυθμός παρακολουθήθηκε συνεχώς και η κατανάλωση οξυγόνου σε όρους mL / kg / λεπτό μετρήθηκε με έμμεση θερμιδομετρία κάθε 30 δευτερόλεπτα.

 

– Αποτελέσματα. Η στατιστική διαφορά μεταξύ των εξετάσεων ήταν πολύ σημαντική (P <0,0001). Η δοκιμασία διαδρόμου απέδωσε την υψηλότερη κορυφή και την προβλεπόμενη κατανάλωση οξυγόνου ακολουθούμενη από τη δοκιμή του ποδηλάτου και του άνω άκρου, αντίστοιχα.

 

– Συμπεράσματα. Η δοκιμασία διαδρόμου είναι η καλύτερη δοκιμή για τη μέτρηση των επιπέδων αεροβικής ικανότητας σε ασθενείς με χρόνιο πόνο στην πλάτη. Παρήγαγε την υψηλότερη μέγιστη κατανάλωση οξυγόνου σε σύγκριση με τις άλλες δοκιμές, πλησιάζοντας τη μέγιστη κατανάλωση οξυγόνου.

2 comments

  1. Τζούλια Reply

    Καταπληκτικό άρθρο. Μιας και η δουλειά μου είναι φυσιοθεραπεύτρια το βρήκα αρκετά χρήσιμο για κάποιες πληροφορίες που χρειαζόμουν.

    • freedom1989 Post authorReply

      Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια Τζούλια… Ο τομέας της φυσιοθεραπείας είναι συναρπαστικός. Μείνε συντονισμένη θα δημοσιεύουμε συνέχεια άρθρα που θα είναι χρήσιμα στην έρευνά σου!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *