Η συσχέτιση μεταξύ της συμπεριφοράς διατροφής και της ποιότητας της διατροφής: κατανάλωση μόνος έναντι κατανάλωσης με άλλους

Ιστορικό

Για να ανακαλύψετε τη συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση μόνο και στην ποιότητα διατροφής μεταξύ των ενηλίκων της Κορέας που τρώνε μόνοι τους με τη μέση αναλογία επάρκειας (MAR).

Μέθοδοι

Η διατομεακή μελέτη για την ποιότητα της διατροφής, η οποία μετρήθηκε με την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, η οποία υποδεικνύεται ως MAR και δείκτης επάρκειας θρεπτικών ουσιών (NAR) με την έρευνα της Κορεάτικης Εθνικής Έρευνας για την Υγεία και τη Διατροφή (KNHANES) VI 2013-2015. Ο πληθυσμός της μελέτης ήταν 8523 κορεάτες ενήλικες. Πραγματοποιήθηκε πολλαπλή γραμμική παλινδρόμηση για τον προσδιορισμό της συσχέτισης μεταξύ της συμπεριφοράς διατροφής και της MAR και περαιτέρω μελέτη ανέλυσε πώς οι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες επηρεάζουν την ποιότητα διατροφής αυτών που τρώνε μόνοι τους.

Αποτελέσματα

Βρήκαμε ότι η ποιότητα διατροφής των ανθρώπων που τρώνε μόνοι ήταν χαμηλότερη από εκείνη των ανθρώπων που τρώνε μαζί και στους άντρες (β: – 0,110, p = 0,002) και στις γυναίκες συμμετέχοντες (β: – 0,069, p = 0,005). Μεταξύ αυτών που τρώνε μόνοι τους, οι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά την MAR με τη διαβίωση, το επίπεδο εκπαίδευσης, τα επίπεδα εισοδήματος και τις διάφορες ταξινομήσεις απασχόλησης.

Συμπεράσματα

Οι άνθρωποι που τρώνε μόνοι έχουν λήψη διατροφής κάτω από το συνιστώμενο ποσό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας όχι μόνο για όσους είναι κοινωνικά μειονεκτούντες αλλά και για εκείνους που βρίσκονται σε υψηλότερο κοινωνικό στρώμα. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να αναπτύξουν στρατηγικές για την ενίσχυση της ποιότητας της διατροφής για την πρόληψη των πιθανών παραγόντων κινδύνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *