Κορυφαίες συμβουλές για την τέλεια περιήγηση ποδηλασίας

Οι ποδηλατικές διακοπές και οι εκδρομές είναι ένας φανταστικός τρόπος για να εξερευνήσετε πραγματικά τα πάντα που ένας προορισμός έχει να προσφέρει, από μικροσκοπικούς γραφικούς δρόμους πίσω στην εκπληκτική θέα στο βουνό. Είτε ψάχνετε για μια νέα πρόκληση, για να απολαύσετε το πάθος σας με το ποδήλατο, είτε απλά μια αλλαγή από τακτικές βόλτες στην παραλία, έχουμε συμβουλές για να εξασφαλίσετε ότι έχετε το τέλειο ποδηλατικό ταξίδι.

Ανεξάρτητοι ή Tour Operator

Φυσικά θα εξαρτηθεί από εσάς όμως πολλοί άνθρωποι βρίσκουν μια προγραμματισμένη περιήγηση με άλλους αναβάτες πολύ πιο διασκεδαστικές και χαλαρωτικές από ό, τι προσπαθούν να σχεδιάσουν μια διαδρομή τους, ενώ άλλοι προτιμούν να πηγαίνουν σε σόλο περιπέτειες. Αν αυτή είναι η πρώτη σας περιήγηση ίσως αξίζει να κάνετε κράτηση με έναν operator για να πάρετε την εμπειρία, τότε μπορείτε να κάνετε κράτηση μελλοντικών σόλο ταξιδιών. Υπάρχει ένας ολόκληρος πλούτος περιηγήσεων διαθέσιμων σε όλο τον κόσμο, έτσι κάνετε κάποια έρευνα και βρείτε το καλύτερο που ταιριάζει σύμφωνα με το πάθος σας και τον προϋπολογισμό σας.

Fitness

Το επίπεδο γυμναστικής που απαιτείται για το ταξίδι σας θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου από το έδαφος που σκοπεύετε να οδηγήσετε και την απόσταση που θέλετε να ταξιδεύετε κάθε μέρα. Για να αποφύγετε τυχόν ατυχίες όπως τραυματισμούς, φροντίστε να προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας με την άσκηση, για παράδειγμα κάνοντας ποδηλασία μέχρι την δουλειά σας είναι μεγάλη προετοιμασία για μια περιήγηση στην πόλη, ενώ η ορεινή ποδηλασία τα Σαββατοκύριακα θα είναι καλύτερη για προετοιμασίες περιπέτειας εκτός δρόμου.

Εξοπλισμός

Είτε παίρνετε το δικό σας ποδήλατο είτε ενοικιάζετε ένα, είναι πάντα μια καλή ιδέα να κάνετε κάποια γρήγορη έρευνα σχετικά με τις επισκευές ποδηλάτων, δεν θα πρέπει να διαρκέσει πολύ, αλλά θα εξοικονομήσετε χρόνο στο ταξίδι σας σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Τα βασικά στοιχεία για να διαβάσετε περιλαμβάνουν την επισκευή των τρυπών, την αντικατάσταση των αλυσίδων και την ρύθμιση των φρένων. Θυμηθείτε ότι ένα κράνος είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να διαθέτετε όταν κάνετε ποδηλασία, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλής ποιότητας. Επίσης επιλέξτε παπούτσια και ρούχα ανάλογα με τον καιρό και το έδαφος στον επιλεγμένο προορισμό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *