Προπόνηση με ελεύθερα βάρη: Βελτιώστε τη μυϊκή σας δύναμη

Η σωματική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε τους μυς σας, να βελτιώσετε την εμφάνισή σας και να καταπολεμήσετε την απώλεια μυών που σχετίζεται με την ηλικία.

Οι φίλοι σας απολαμβάνουν τη χρήση στα ελεύθερα βάρη στο γυμναστήριο και βλέπετε τα αποτελέσματα των σκληρών εργασιών τους – τονισμένους μύες και μια συνολικά βελτιωμένη διάπλαση. Θα θέλατε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης σε βάρη, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι έχετε το χρόνο. Ξανασκέψου το.

Προπόνηση με βάρη 101

Η προπόνηση με βάρη είναι ένας τύπος άσκησης αντοχής που χρησιμοποιεί βάρη για αντίσταση. Η προπόνηση με βάρη παρέχει stress στους μύες που τους αναγκάζει να προσαρμοστούν και να δυναμώσουν, παρόμοια με τον τρόπο που η αερόβια προπόνηση ενισχύει την καρδιά σας.

Η εκπαίδευση με βάρη μπορεί να πραγματοποιηθεί με ελεύθερα βάρη, όπως μπάρα και αλτήρες, ή με τη χρήση μηχανών αντιστάσεων. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τη δύναμή σας μέσω άλλων τύπων ασκήσεων αντίστασης, όπως με τη χρήση του σωματικού σας βάρους ή των λάστιχων (bands).

Εκπαίδευση με βάρη: Πόσο πρέπει να ασκούμαστε;

Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στην αίθουσα με τα βάρη για 90 λεπτά την ημέρα για να δείτε τα αποτελέσματα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι σύντομες προπονήσεις βάρους μερικές φορές την εβδομάδα είναι πιο πρακτικές από τις εκτεταμένες καθημερινές προπονήσεις.

Μπορείτε να δείτε σημαντική βελτίωση της δύναμης σας με μόλις δύο ή τρεις συνεδρίες των 20 ή 30 λεπτών άσκησης βάρους την εβδομάδα. Αυτή η συχνότητα ανταποκρίνεται επίσης στις συστάσεις ενεργειών για υγιείς ενήλικες.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών συνιστά την ενσωμάτωση ασκήσεων αντοχής σε όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες σε ρουτίνα γυμναστικής τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Αποκτήστε τις ανταμοιβές της προπόνησης με βάρη.

Η άπαχη μυϊκή μάζα μειώνεται φυσιολογικά με την ηλικία. Εάν δεν κάνετε τίποτα για να αντικαταστήσετε την απώλεια μυών, θα αντικατασταθεί με λίπος. Αλλά η προπόνηση με βάρη μπορεί να σας βοηθήσει να αντιστρέψετε την τάση – σε οποιαδήποτε ηλικία.

Καθώς αυξάνεται η μυϊκή σας μάζα, θα είστε σε θέση να ανυψώσετε τα βάρη πιο εύκολα και για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Θα βοηθήσετε επίσης να διατηρήσετε την οστική πυκνότητα σας, να διαχειριστείτε καλύτερα το βάρος σας και να βελτιώσετε το μεταβολισμό του σώματός σας. Επομένως, μην περιμένετε. Ξεκινήστε σήμερα.

1 Comment

  1. ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ Reply

    ευχαριστες οι συμβουλες σου για τα βαρη οποτε ξεκηναμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *